27 Aralık 2016 Salı

küresel süt fiyat düşüşleri

Londra: İngiliz çiftçiler, sütlerin dükkan raflarından çıkarıldığını ve ineklerin süpermarket koridorlarına girdiğini düşündüğü düşen fiyatlar üzerine protesto gösterileri düzenledikten sonra Pazartesi günü "kriz" ilan etti.


Çiftçiler sendikaları, küresel iyi fiyat düşüşleri nedeniyle üreticilerin sıkıntılarını azaltmak amacıyla Pazartesi günü düşük süt ve et fiyatları üzerine bir acil zirve düzenlediler.

Ulusal Çiftçilerin Birliği başkanı Meurig Raymond, "Açıkçası endüstri krizdedir üyelerimiz arasında umutsuzluk var" dedi.

"45 yıldır çiftçilik yapıyorum ve bildiğim en kötü şey, özellikle süt sektörü ve kuzu sektörü."

Bir litre süt için çiftçilere ödenen ortalama fiyat, yılda yüzde 25'lik bir düşüşle yalnızca 24 pence'nin ($ 00.37, 00.34 Euro) altındadır; ancak çiftçilerin birlikleri, üretmek için 30 ila 32 pence arasındaki maliyeti tahmin etmektedir.

Protesto amacıyla, çiftçiler Morrisons, Asda ve Lidl çıkışlarındaki süt stoklarını satın almak için süpermarketlerin üzerine iniyor ve dağıtım merkezlerini tıkadı.

Hafta sonu, yaklaşık 70 gösteri, iki ineğini, protesto gösterisi yaparak, merkezi İngilizce kasaba Stafford'da bulunan Asda'nın bir koluna sürdü.

Ulusal Çiftçiler Birliği, düşük fiyatların İngiliz süt ürünlerinin raflardan silinebileceği yönünde uyarıda bulundu.

Ancak süpermarketler, yanlış hedefi savunarak eleştirileri reddetti.

İngiliz Perakende Konsorsiyumu sözcüsü, "Süpermarketlerdeki süt fiyatı ile fiyat perakendecileri arasında çiftçiler için süt fiyatları öyle bir bağlantı bulunmuyor" dedi.

"Çiftçilerin yaşadığı hayal kırıklığını anlıyoruz ancak perakendecileri suçlamak yanlış."

Almanya ve Fransa, son haftalarda özellikle mallar için daha yüksek fiyat talep eden süt üreticileri tarafından tarım sektörü tarafından protesto gösterileri düzenlediler.

pastörize süt, süt ürünleri, pastörize, süt ve süt ürünleri, uht süt, sek süt, peynir fiyatları, peynir satışı, süt firmaları, toptan peynir, süt inekçiliği, satılık koyun, halep keçisi, keçi çiftliği, keçi besiciliği, süt inekleri, günlük süt, keçi sütü, inek çiftliği, saanen keçisi, süt fiyatları, süt ihalesi, süt tozu fiyatları, şarküteri ürünleri, süt ineği fiyatları, doğal süt, organik süt, süte, süt keçisi, maltız keçisi, keçi sütü maması, süt keçisi yetiştiriciliği, doğal süt ürünleri, organik yoğurt, taze süt, manda yoğurdu, manda sütü, süt satışı, keçi sütü fiyatı, keçi sütü satış, keçi sütü nerede satılır, toptan süt, keçi sütü sabunu, saanen keçi çiftliği, satılık keçi, satılık saanen keçisi
süt yemi fiyatları, çiğ süt fiyatları, satılık süt inekleri, açık süt, pastörize süt üretimi, köy sütü, uht süt üretimi, keçi peyniri fiyatları, keçi sütü sipariş, keçi fiyatları, açık süt satışı, toptan peynir fiyatları, günlük keçi sütü, keçi sütünün fiyatı, kefir mayası satış, toptan süt fiyatları, saanen keçisi fiyatları, saanen keçisi satılık, süt şişesi, süt keçisi fiyatları, halep keçisi fiyatları, satılık halep keçisi, süt mısır fiyatları, toptan ayran fiyatları, alo süt, cam süt şişesi, saanen keçi yetiştiriciliği devlet desteği, günlük süt satışı, keçi sütü markaları, yoğurt fiyatları, manda yoğurdu satış, koyun sütü fiyatı, organik süt fiyatları, organik günlük süt, dost günlük süt, sütaş günlük süt, çiğ süt satışı, keçi yoğurdu nerede satılır, toptan şarküteri ürünleri, keçi sütü ne kadar, manda sütü nereden alınır, manda sütü satışı, keçi sütü kaç lira, peynir toptan fiyatları, toptan kaşar peyniri fiyatları, günlük süt markaları, pastörize süt markaları, günlük süt fiyatları, toptan süt satışı şarküteri ürünleri toptan
günlük taze süt satışı, süt şişesi imalatı, toptan peynir satışı, keçi sütü alım fiyatı,
Bir yaşam mucizesi diye nitelenebilecek kadar büyük besin değerine sahip olan sütün insan yaşamındaki yeri insanlık tarihi kadar eskidir.
Yüzyıllardır sağlığa yararlı bir içecek olduğu söylenen sütün yararları uzmanlarca kanıtlanmıştır. Süt içerdiği kalsiyum ve vitaminlerle birçok hastalığı önler, hatta tedavi eder. Bu yüzden uzmanlar, sağlık açısından bol miktarda süt tüketilmesini öneriyorlar.
Dünyanın en yararlı içeceği süt, insanların doğumlarından itibaren aldıkları ilk besindir. İlk günlerinde annelerinin sütüyle beslenen bebeklere, daha sonraları hem anne sütü hem de hayvani sütler verilir. Süt, bebeklerin narin vücutlarını sağlamlaştırır, güçlendirir.
Süt hayatımızda bir çok ek gıda ile birleşerek sofralarımızda çok geniş bir alanda yer almaktadır. Sofralarımızda sütü, yoğurt, ayran, muhallebi, kaymak, krema, tereyağı gibi ürünlerin ham maddesi olarak görmekle birlikte böreklerde, keklerde, çorbalarda, yemeklerde, makarnalarda ve aklınıza gelebilecek bir çok yemeğin içinde bulabilmekteyiz.
Süt hayatımızın vazgeçilmezlerindendir. Öyle ki, üretip sattığımız ve sofralarınıza sunduğumuz günlük doğal süt hepimiz için vazgeçilmezdir.
Sütçü GÜVEN olarak, İstanbul Avrupa yakasında verdiğimiz taze süt hizmetiyle anında kapınıza geliyoruz. Günlük ve doğal olan süt ve süt ürünlerimiz ile sizleri kutu sütlerden kurtarıyoruz. Dağıtımları kargo ile değil, soğutuculu dağıtım araçları ile gönderiyoruz.
Peynir fiyatlarının artmasıyla düşen peynir satışı birçok süt firmalarını zor duruma düşürmüş ve toptan peynir satışlarını da etkilemiştir. Süt inekçiliği, satılık koyun , halep keçisi yetiştiriciliği ve keçi çiftliği işletmelerinin keçi besiciliği yapmaya doğru yöneltmiştir.
Samsun Çarşamba ‘daki  Gokul, Paradok Süt Gıdalar vb. Özel mandıralar fiyatları litre başına yüzde 2 oranında arttırdı. Ankara  merkezli özel mandıralar da fiyatlar yaklaşık üç haftadır yüzde 3 arttı. Güneyde, bununla birlikte, Denizli, Burdur  gibi şehirlerdeki özel mandıralar, perakende süt fiyatlarının yükseltilmesi için acil bir plan yapılmadığını söyledi. Amasya merkezli kooperatif sütundaki kaynaklar Verka markası altında süt ve süt ürünleri satan Milkfed, toplu bir hareket veya bir yürüyüş planlanmadığını söyledi. Bafra ‘daki Paradok Tarım parekende günlük süt piyasası Samsun tek hakim yüzde seksenbeş satıyor. Süt toptan uygun Fiyat.

Hiç yorum yok: