30 Aralık 2016 Cuma

Ayvetsan

 Ayvetsan , sayısı hızla artan ve Avrupa Birliği hayvan nakliye kriterlerine uygunluk belgesi olan , yüksek teknoloji donanımlı ve yüksek hayvan taşıma kapasiteli nakliye araçlarıyla , yol firesi ve yaralanma kayıplarını ortadan kadıran , düşük maliyetli ve konforlu hayvan taşımacılığı hizmeti vermektedir.

     Hayvanların nakliye koşulları gün geçtikçe daha çok önem kazanmaktadır .Günümüzde Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde çiftlik hayvanlarının taşınması ile ilgili kanunlar , yaptırımlar ve bazı düzenlemeler yürürlüğe girmiştir.

Bu düzenlemelerde;

 Hayvanların mola verilerek veya molasız en fazla seyahat edebilecekleri süre
 Taşıma kabininde hayvan başına düşen alan
 Kabinin havalandırılması
 İndirme ve bindirme ekipmanları
 Sulama donanımları
 gibi hususlarda uyulacak kurallar etraflıca açıklanmıştır.

   

     Avrupa Birliği’nde hayvan yaşam standardının kalitesini ifade eden hayvan refahı bilinci ortaya çıkmıştır ve hızla tüm dünyada kabul görmektedir .Hayvanların refahına yönelik önemli bir görev alanı da hayvan taşımaları ,hayvan refahı ,hayvan–insan sağlığı ,ve hayvancılık ekonomisi bakımından oldukça önemlidir .Uygun şartlarda yapılmayan sevkiyatlar hayvanlarda yaralanmalara ,sakatlanmalara ,hastalıklara ve hatta ölümlere neden olmaktadır.

     Hayvanların en fazla seyahat edebilecekleri süre ,taşıma kabininde hayvan başına düşen alan ,kabinin havalandırılması ,sıcaklık, nem ve ışık değerleri ,indirme bindirme ekipmanları ,sulama donanımları tüm bu düzenlemelere tabidir.

     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği” ne uygun 2 ve 3 katlı araçlarımız ,hidrolik sistemleri ile yükleme ve indirme sırasında oluşabilecek yaralanmalara izin vermemektedir.

►HAYVANLARIN NAKİLLERİ SIRASINDA REFAHI VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ



Canlı Hayvan Taşımacılığı ile ilgili bilinmesi gerekenler:

Hayvan Refahı Kavramı
Canlı Hayvan Taşımacılığına Uygun Araçlar
Canlı Hayvanların Sevkiyat Öncesi Bakım ve Kontrol İşlemleri
Canlı hayvanların taşıma süreçleri
Hayvan Taşımalarında Araç Kuralları
Karayolu ve Denizyolu Hayvan Taşımacılığı İçin Uygun Koşullar
Yasal Mevzuatlar
   Şirketimiz 2006 Yılında Samsunda kuruldu. 2008 Yılında Ankara'da benzer nitelikli bir şirkete daha ortak oldu. 2011 yıl başında, şirket merkezi Ankara'ya taşındı.
Şirketimiz bu süre zarfında önemli iş ve projelere imza attı. Ülke çapında tanınan ve bilinen bi şirket konumundadır.
ŞİRKET FAALİYETLERİ: A- TARIMSAL MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ;
1- Her türlü Hayvancılık İşletmelerinin planlanması, projelendirilmesi, anahtar teslimi yapılması, yapımlarının organize edilmesi, kredi/finansman ve yatırım programlarının yapılması, yönlendirilmesi, yönetilmesi,
1.a) Büyükbaş ve Küçük Baş Süt ve Damızlık Hayvancılık Projeleri,
1.b) Büyükbaş ve Küçükbaş Besi Hayvancılığı Projeleri,
1.c) Yumurta ve Et Tavukçuluğu Projeleri,
1.d) Su Ürünleri ve Kültür Balıkçılığı Projeleri,
1.e) Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığına sunacağı Özel veya Toplu Yapım Projeleri,
2- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı TEDGEM’ce uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ( KKYDP ) Hibe Projeleri,
3- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumuna sunulacak olan, Hibeli IPARD Projeleri,
4- DPT Koordinatörlüğündeki Valilik Kalkınma Ajanslarının Hibe Projeleri,
5- Yatırım Teşvik Belgesine esas büyük içerikli Teşvikli Yatırım Projeleri,
6- Diğer Hayvansal Projeler ( Arıcılık vb gibi. )
7- Her türlü Bitkisel Orijinli Ürünlerin Projelendirilmesi, Planlanması, anahtar teslimi yapılması, yapımlarının organize edilmesi, kredi/finansman ve yatırım programlarının yapılması, yönlendirilmesi, yönetilmesi,
7.a) Bağ Plantasyonları ( Bağ kurulması),
7.b) Bahçe Plantasyonları ( Bahçe kurulması),
7.c) Seracılık, Örtü Altı Tarım, İyi Tarım Uygulamaları ( İTU ), Organik Tarım Projeleri,
8- Tarım ve Gıda Sanayi Projeleri ( Her türlü Tarıma dayalı sanayi işletmelerinin modernizasyonu, kapasite artırımı vb. işlerinin projelendirilmesi )
9- Hayvansal Atık ve Dışkıların “ Organik / Organoleptik / Hayvansal Sanayi Gübresi” ne dönüştürülmesi Projeleri,
B- DANIŞMANLIK HİZMETLERİ;
Şirketimiz;
1- Kredi, Finansman, Yatırım Programı, İşletme Yönetimi, İşletme ve Şirket Analizi, İnsan Kaynakları temin ve yönetimi konularında, Danışmanlık hizmetleri vermektedir. Genel eğilimimiz, kendi plan ve projelerimizi A’dan Z’ye yönetmektir. Bu anlayış çerçevesinde, şirketimizce projelendirilen işletmelere, işletmelerin genel yönetim döngüsü oturuncaya kadar, proje sahip çıkmakta ve yatırımcımızı profesyonel kurallara yalnız bırakmamaktayız.
2- Tarımsal Sigorta Danışmanlığı ( Bu kapsamda işletmelere / Bitkisel Ürün ve Hayvan Sigortaları/ Devlet Destekli veya Geleneksel Sigortalama hizmetlerinin, uygun ve işin teknik ve yasal içeriğine uygun sigortalarının yaptırılması ve takibi hizmeti verilmektedir. )
C- TEMİN, TEDARİK HİZMETLERİ;
1- Yurt içi ve Yurt dışı Canlı Hayvan temini,
2- Fide, Fidan ve diğer bitkisel materyal temini,
3- Hayvansal Sanayi Gübresi temini.
D- BELGELENDİRME;
1- KOBİ Yatırım Teşvik Belgesi,
2- Patent, Marka Tescil ve Gıda Ürünlerine dair Belge ve Belgelendirmeler.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, aralarında et ve süt ürünü, bal, zeytinyağı, alkollü içeceğin bulunduğu taklit ve tağşiş yapılan veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 355 parti ürünü internet sitesinden açıkladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Açıklaması
Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önüne geçilmesi, sağlığın ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gerek mevzuat düzenlemeleri gerekse resmi kontrol uygulamaları şeklinde Bakanlığımızca yürütülen çalışmalar devam etmektedir.
Bu çalışma ve uygulamalar, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bu kanun kapsamında hazırlanan “Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik” (R.G. 17.12.2011/28145) kapsamında yürütülmektedir. Yönetmelikte, laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden firma ve ürün bilgileri ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firma ve ürün bilgilerinin Bakanlık resmi internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulabileceği hükmü de yer almaktadır.
Kanun kapsamındaki ürünlere temel özelliğini veren öğelerden ve besin değerlerinden tamamının veya bir bölümünün mevzuata aykırı olarak çıkarılması, miktarının değiştirilmesi veya aynı değeri taşımayan başka bir maddenin, o madde yerine aynı maddeymiş gibi katılması tağşişi; bu Kanun kapsamındaki ürünlerin, şekil, bileşim ve nitelikleri itibarıyla yapısında bulunmayan özelliklere sahip gibi veya başka bir ürünün aynısıymış gibi gösterilmesi ise taklidi ifade etmektedir.
Taklit ve tağşişlerin; genellikle et ve et ürünlerine tavuk eti, sakatat, baş eti, soya vb. katılması; süt ve süt ürünlerine bitkisel yağ, jelatin, nişasta vb. katılması; bitkisel yağlara tohum yağı ve kalitesiz yağ ilave edilmesi gibi yollarla yapıldığı görülmektedir. Taklit veya tağşiş yaptığı kesinleşen gıda işletmelerine idarî para cezası uygulanmakta ve ürünler piyasadan toplatılmaktadır.
“Bozulmuş ve değiştirilmiş gıdalar” ise; sildenafil, sibutramin, tadalafil gibi ürünün doğal yapısında bulunmayan ilaç etken maddelerinin, özellikle çikolata, enerji içeceği ve kahve gibi ürünlerin içerisine katılması suretiyle elde edilmekte, bu da kişilerin hayatını ve sağlığını olumsuz etkilemektedir.
Ayrıca üzerinde “+18” ifadesi olan, yanıltıcı reklam ve broşür gibi yollarla performans arttırıcı, zayıflatıcı, cinsel güç arttırıcı özellikleri vurgulanmak suretiyle çoğunlukla internet, doğrudan satış gibi farklı satış kanallarında piyasaya arz edilen ürünler de mevcuttur. Söz konusu ürünler de piyasadan toplatılmakta ve sorumluları hakkında kamunun sağlığına karşı işlenen suçlar kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmaktadır.
Bütün bu uygunsuzlukların tespit edilmesinde; Bakanlığımız plan, program ve talimatlarıyla yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, BİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır. Bu bakımdan tüketicilerin bu başvurularını sürdürmeleri, halkımızın sağlığının korunması yönündeki çalışmalarımız için büyük önem taşımaktadır.
Bakanlığımızca bu kapsamda 2016 yılı Ağustos ayı itibariyle 558 bin 492 gıda denetimi gerçekleştirilmiştir. Bu denetimlerde 8 bin 551 adet idari para cezası uygulanmış, 69 firma hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.
Ayrıca taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 355 parti ürün Bakanlığımız internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulmakta olup ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 586 firmaya ait 1173 parti ürün tüketicinin bilgisine arz edilmiştir.

Hiç yorum yok: