27 Kasım 2007 Salı

Dünya Turu İstanbul'da Bitti

Atlas fotoğrafçısı Hakan Öge'nin tekneyle dünya turu üç yıl sonra, 15 Temmuz 2007 günü İstanbul'da bitti. Öge, sac bir tekne ile dünyanın kutuplarında yeni keşiflere hazırlanacak.

Fotoğraflar: Serhat Keskin

Dünyayı denizden dolaşan Hakan Öge, üç yıllık dünya turuna son noktayı İstanbul'da koydu. Öge teknesi Mardek'le 15 Temmuz 2007 Pazar günü saat 18:00'de Kalamış, Fenerbahçe Burnu'ndaki İstanbul Yelken Kulübü'ne geldi. Hakan'ı Atlas ekibi, İstanbul Yelken Kulübü'nün yelkenlileri, ailesi, basın mensupları ve sevenleri karşıladı. Yolculuğunu Atlas dergisinde ve www.hakanoge.com sitesinde okurlarla paylaşan Öge, üç yıl içinde birçok ilke imza attı. Dünyanın en zorlu sularına gitti, Horn Burnu ile Macellan Boğazını yelkenli tekneyle geçen ilk Türk oldu.





Atlas Okyanusu ile Büyük Okyanus'un güneyindeki sıra dışı coğrafyalardan çok etkilenen Öge, İstanbul'a vardıktan sonra Atlas için yeni keşiflere hazırlanacak. Öge 14 metrelik sac bir tekne yaptıracak ve bununla kuzey kutbunun buz örtüsüne gidecek, Grönland ve Antarktika'ya uzun ekspedisyonlar düzenleyecek.

Hiç yorum yok: